Veckans - tränare

Gemzell IngerGrane MiaSanderson Ki
  Gemzell Inger
  Grane Mia
  Sanderson Ki
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Stockholms län

Örebro län

Dalarna

Gävleborg

Blekinge

Gotland

Göteborg-Bohus

Halland

Mittsvenska

Norrbotten

Skåne

Småland

Södermanland

Uppland

Värmland

Västerbotten

Västergötland

Västmanland

Östergötland

Kategori:

Fälttävlan A

F-Skatt:

Ja

Ansvarsförsäkring:

Ja

Kontakt

Adress:

Telefon:

Mobil - 070 - 263 0494

E-post:

uffe@cykloneventing.se

Webb

Hemsida:

www.cykloneventing.se

Facebook:

Ulf på Facebook

Ryttare är idrottare:

Köp min bok

 

Ulf Johansson
Cyklon Eventing AB
Beskrivning av företaget
Cyklon Eventing AB är ett företag som bedriver fältävlanskurser, hopp och fälttävlansträningar samt föredrag om den fysiska träningen för ryttare.

Företaget grundades 1992 som ridskoleverksamhet men har sedan 1994 enbart haft kurser och träningar för privatryttare. Våra populära kurser i Leksand har vi arrangerat sedan 1995.

Ulf Johansson. Ulf är auktoriserad A-tränare i fälttävlan och har mångårig erfarenhet av kurs och träningsverksamhet. Ulf har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bl a ridit VM, vunnit SM och NM. Ulf har även flera placeringar i internationell fälttävlan.

Ulf har även haft flera coach uppdrag på landslagsnivå, det senaste var som coach åt Irlands Young riders lag på EM i Pardubiche-06. Han arbetade som headcoach för dem fram till och med EM i Blair Castle-07.

Filosofi
Ulf och hans personal vill ge de hästar och ryttare som ska börja med fälttävlan en bra start på terränghinder. Inte bara ryttaren ska inspireras, även hästen ska uppleva utmaningen på ett positivt sätt. När det gäller rutinerade ekipage, vill de ge dem möjlighet att arbeta med individuella svagheter och få dem att klara av hindertyper som har skapat problem vid träning eller tävling. Eller, att bara finslipa ridningen. Markarbetet och hoppningen är upplagda så att hästarna skall tänka rätt och positivt på terränghinder.
Kurser
Våra kurser är inriktade på Fälttävlan vilket innebär markarbete/dressyr, banhoppning samt terrängträning. Deltagarna delas in i grupper efter erfarenhet och kunskapsnivå. Ponnyer är välkomna till samtliga kurser. Vi vill ge de hästar och ryttare som ska börja med fälttävlan en bra start på terränghinder. Inte bara ryttaren ska inspireras, även hästen ska uppleva "utmaningen" på ett positivt sätt. När det gäller rutinerade ekipage, vill vi ge dem möjlighet att arbeta med individuella svagheter och få dem att klara av hindertyper som har skapat problem vid träning eller tävling, eller att bara finslipa ridningen. Markarbetet och hoppningen är upplagda så att hästarna skall tänka rätt och positivt på terränghinder.
Träningar
Ulf bedriver också träningsverksamhet på plats hos er. Antingen tillfälligt eller mer regelbundet. Tag kontakt för närmare prisuppgifter. För närvarande har Ulf träningar i Lidingö, Wallstanäs, Ekerö, Uppsala, Örebro, Leksand, Delsbo och Bollnäs. På hans hemsida framgår hur du kommer i kontakt med representanter på respektive plats för mera information.

Fysträning för ryttare.
Det här är en del av träningen som är mycket intressant i och med att den är dåligt utvecklad och att det finns stora prestationshöjande effekter att göra som ryttare! Det här fick jag möjlighet att utveckla när jag gick på elittränarutbildningen på Bosön. Då började jag att arbeta med boken "Ryttare är idrottare" som utvecklades till att bli ett väldigt bra samarbete med ridsportförbundet. Boken är utgiven av SISU-idrottsböcker och kan beställas på www.idrottsbokhandeln.se

Jag har även varit med att ta fram testerna tillsammans med Richard Nilsson på SOK, som ska användas i olympiska kommitténs testprogram fysprofilen för först och främst de ryttare som är med i SOK:s topp och talangsatsning, men som även finns tillgänglig att användas av alla som är intresserade. Läs mer om detta på www.fysprofilen.se.

Rent praktiskt så har vi under ett par år gjort fystester och givit träningsråd till de svenska Young Riders ryttarna i fälttävlan och även haft i ridsportförbundets regi haft en helg på Bosön med introduktion i fysträning för fälttävlansjuniorerna. Arbetet med de Irländska Young Riders ryttarna kommer att fortsätta och där vi ska lägga upp en komplett planering framåt för både häst och ryttare.

Om ni är intresserade att fördjupa er i det här ämnet så finns det möjlighet i mån av tid att jag kan komma till er klubb eller liknande och ha ett föredrag om fysträning och även visa på övningar och ge träningstips. Kontakta oss gärna för prisuppgifter på detta.

Hemsida
Läs mer om Ulfs verksamheten på hans hemsida, www.cykloneventing.se. Klicka på länken ovan.
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018