Veckans - tränare

Bengtsberg SofiaJohansson UlfSvensson Daniel
  Bengtsberg Sofia
  Johansson Ulf
  Svensson Daniel
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Gävleborg

Stockholms län

Södermanland

Västmanland

Uppland

Östergötland

Mittsvenska

Norrbotten

Kategori:

Dressyr B

Unghästutbildare

Kontakt

Adress:

Söromåsen 8306

820 11 Vallsta

Telefon:

Mobil - 070-23 95 802

Arbete - 0278-43032

Hem - 0278-430 32 (08.30-10.00 vardagar)

E-post:

sigrid@bergakra.se

Webb

Hemsida:

www.bergakra.se

Facebook:

Sigrid på Facebook

Naturlära:

Klicka här

Naturlära:

Gymnasiet med häst och djurskötar examen

Aktuella träningar, kurser:

Träningserbjudanden

 

Sigrid Bergåkra
Träning och utbildning
Om du är intresserad av att komma i kontakt med mig, för att träna eller för utbildning av din häst, så är du välkommen att skicka in en intresseanmälan.
Verksamhetsbeskrivning
Sigrid är B-tränare i dressyr , Diplomerad unghästutbildare, Dressyr domare samt bedriver Ridgymnasiet Naturlära i Hälsingland på sin anläggning Bergåkra Gård som är beläget mellan Bollnäs och Järvsö.

Sigrid brinner för svensk halvblodsavel och tillsammans med sina bröder bedriver de även framgångsrikt avelsarbete. Sigrid har även 3 döttrar som alla rider flitigt och tävlar i hopp och dressyr på främst Welshponnyer men även på stor häst.

Sigrid är fortfarande aktiv som tävlingsryttare i dressyr, upp till svår klass med flera lag SM tecken och placeringar nationellt på uteslutande eget utbildat häst matrial, många av dem även eget uppfödda. Riktiga hästkarlar som förfäder och en lantbruksuppväxt låg till grund för det otroligt intensiva hästintresset Sigrid hade redan som barn. Hon ägnade tonåren till fälttävlan på mästerskapsnivå för att sedan ta en 4:e plats i JSM dressyr som 16 åring. Detta ledde till en helhjärtad satsning på ridsporten och Sigrid fortsatte inom dressyren via det då treåriga dressyrgymnasiet i Tranås, där även bland annat Mattias Jansson, Patrik Kittel och Minna Telde studerat. Efter att ha satt upp sitt stallkoncept på Tullgarns Kungsgård blev det universitetsstudier i Holland, Arnhem, Horse Business School Larenstein. Tränare såsom Henk van der Berg, Anne von Holst, Nicole Werner och Edward Gaal gav Sigrid inspiration och har fortsatt att varit en god kontakt genom åren då de gästat Bergåkra gård och hållit unika clinics mm hemma hos Sigrid.

Idag har Sigrid själv lång erfarenhet av att visa unghästar och hingstar vid olika tester, nationella tävlingar och breeders championat samt coacha sina elever på mästerskaps nivå och förmedla saluhästar worldwide.

Tränare och uppfödare
Sigrid är aktiv som B-tränare, dressyrdomare, överdomare och halvblodsuppfödare. Filosofin i aveln är inte unik, men har varit långsiktig och framgångsrik; Sigrid vill främja en kombination av seriös träning med en naturlig hästhållning. Sunda, starka och välridna individer som kan prestera bra och under många år. En och annan häst har exporterats eller sålts för att skapa ett nytt framgångsrikt ekipage i Sverige.

Anläggning i Hälsingland
I Hälsningland har Sigrid sina rötter och där har hon en trevlig hästanläggning på sin familjegård belägen mellan Bollnäs och Järvsö. Här finns stall för ett 20-tal hästar och skrittmaskin och ett fullstort ridhus med hotell/restaurang del.. I båda dessa harmoniska miljöer finns möjlighet för Sigrid att ta emot elever och hästar för en sund utveckling inom sporten. Det nystartade ridgymnasiet Naturlära driver Sigrid på sin gård i Hälsingland tillsammans med rektor Karin Ånöstam och en härlig stab lärare. Här ges oändliga möjligheter för dig som är mellan 15-19 år! Se länk i kolumn till vänster till Naturlära.
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018