Veckans - tränare

Gemzell IngerGrane MiaSanderson Ki
  Gemzell Inger
  Grane Mia
  Sanderson Ki
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Blekinge

Mittsvenska

Stockholms län

Skåne

Örebro län

Östergötland

Kategori:

Hoppning A

F-Skatt:

Ja

Ansvarsförsäkring:

Ja

Kontakt

Adress:

Vittskövle allé 70

297 91 Vittskövle

Telefon:

Mobil - 070-2330545

E-post:

anders.normann@tranarportalen.se

Webb

Hemsida:

www.allegarden.com

 

Anders Normann
Allégårdens Ridcenter
Träningsverksamhet
Anders Normann driver tillsammans med sin fru Gun Normann Allégårdens Ridcenter i Vittskövle. Här håller Anders träningar för ponny- och hästekipage.
Anders åker också varje vecka runt i Sverige och håller träning på olika anläggningar. Regelbundet kommer han till Kumla, Norrköping, Kristianstad, Ronneby, Sundsvall och Stockholm. Träningarna riktar sig till ponny- och hästryttare på alla nivåer från lätt till svår hoppning
Helgkurser eller flerdagskurser med Anders arrangeras efter önskemål. Är du intresserad av Anders träningar är du välkommen att höra av dig.
Tränarfilosofi
Målet för Anders Normanns träning är: Få resultat, genom att träna häst och ryttare. Ekipaget ska komma högt upp i tävlingsklasserna och vinna klasserna. Det kräver att man sätter upp mål för varje elev och har en plan för hur man ska nå målet.
Tränaren ska vara ett stöd för ryttaren i dennes träning. Det gäller att bygga upp ryttaren för att denne ska få rätt inställning. Allt bygger på känsla. Ryttaren måste ständigt vara helt fokuserad på sin ridning. Irritation får inte gå ut över hästen. Är du på dåligt humör ska du inte rida. Det är också viktigt att ha kontinuitet i träningen. Delta gärna i flerdagskurser och byt inte tränare för ofta. Anders ger unga ryttare rådet att börja rida stor häst så tidigt som möjligt. Det går inte att jämföra ridning på ponny med att rida stor häst.
Meriter
Anders Normann var tävlingsryttare från 1963 till slutet av 80-talet. Under ca 10 år var han med i svenska hopplandslaget. Han har både nationella och internationella Grand Prix segrar. Under 15 år höll han det svenska rekordet i höjdhoppning, som då låg på 2,08 m. Några av de hästar som betydde mycket för Anders var Watergate, Little Q, Lacka K, Kataleyes och Kasandra.
Under många år drev Anders ridskola. Han har haft många av dagens elitryttare som elever. När Malin Baryard red ponny tränade hon för Anders. Systrarna Anna Emanuelsson och Lotta Björe åkte till Anders. De bodde med sina hästar under tre månader hemma hos honom för att få dagligt stöd i sin utveckling till framgångsrika tävlingsryttare. En annan framgångsrik ryttarfamilj är familjen Sjögren, som vunnit flera SM-medaljer, har också tränat hos Anders. Victoria Lundberg, som vid ett flertal tillfällen haft hästar med till unghäst VM, är en annan av Anders elever.
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018