Veckans - tränare

Gemzell IngerGrane MiaSanderson Ki
  Gemzell Inger
  Grane Mia
  Sanderson Ki
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Småland

Stockholms län

Kategori:

Dressyr C

Ridinstruktör

F-Skatt:

Ja

Ansvarsförsäkring:

Ja

Kontakt

Adress:

Ramundvägen 22

179 60 Stenhamra

Telefon:

Mobil - 0733-20 67 12

Hem - 08-873452

E-post:

lisa@ingelstam.se

Webb

Hemsida:

Lisas hemsida

Karbytorp:

Vägbeskrivning

 

Lisa Ingelstam Thunblad
Rätta formen
Lisa driver företaget Rätta formen, som riktar sig till dig som vill utveckla din ridning, din häst och dina träningsmetoder. Lisa tar emot både dressyr- och hoppryttare. Hon har även kurser i tömkörning och tar också emot hästar för tillridning. Basen för Lisas verksamhet är Karbytorp på Färingsö utanför Stockholm.
Utbildning
Lisa har lång erfarenhet av utbildning inom ridsport. 1980 började hon arbeta på heltid med ridskoleverksamhet på Äppelvikens ridskola i Bromma. Under 80-talet gick Lisa olika utbildningar på Strömsholm, bl a ridledarutbildning, vallakursen och RIK1. 1997 blev hon auktoriserad C-tränare i dressyr.
Träningsverksamhet
Regelbundet håller Lisa dressyrträning på olika anläggningar i Stockholmstrakten. Lisa erbjuder även tömkörningskurser och kombinerade dressyr- och hoppträningskurser.
Lisa riktar sig till alla ryttare som vill utveckla sin ridning och känsla för hästens optimala utveckling. Det är viktigt att hitta en metod som optimerar ekipagets träning. Målet är att få både bra tävlingsresultat och en frisk och sund häst! Det gäller att arbeta lika väl med hinder som på marken och med tömkörning.
Tillridning och tävling
En annan del av Lisas verksamhet är tillridning och tävling av hästar. Alla hästar utgår från ett visst sätt att arbeta och Lisa eftersträvar att hitta ett optimalt sätt för hästen att arbeta.
Hästen får hos Lisa en allsidig träning. Förutom att rida, tömkör hon gärna hästen och låter hästen jobba lika väl med hinder som på marken. Det finns många sätt att utveckla hästarna på även om de har en hopp- eller dressyrinriktning.
Lisas målsättning är att jobba med hästarna på längre sikt. Hon vill inte stressa på, utan hästen ska själv få bestämma takten för att uppnå styrka och balans. Det är viktigt att hitta ett sätt, som passar den enskilde hästen, för att uppnå ett visst resultat.
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018