Veckans - tränare

Gemzell IngerGrane MiaSanderson Ki
  Gemzell Inger
  Grane Mia
  Sanderson Ki
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Skåne

Kategori:

Hoppning B

Unghästutbildare

Kontakt

Adress:

Lutavägen 16

245 42 STAFFANSTORP

Telefon:

Mobil - 070-680 53 08

E-post:

sofia.thodenius@tranarportalen.se

Webb

Hemsida:

Sofias hemsida

Facebook:

Thodenius Education AB

CV Unghästutbildare:

CV

Amerigo Saddles:

www.amerigo-saddles.com

Facebooksida Amerigo:

Amerigo Sweden

 

Sofia Thodenius
Thodenius Education AB
Företaget bildades 2004 av mig Sofia Thodenius, är född 1978 i Sundsvall. Där startade mitt intresse för hästar och sedan har det hållit i.

1997 flyttade jag till Sunne för att jobba åt Emma Rosenqvist ( Wester) under ett par år innan sen flyttlasset drog vidare ner till Skåne där jag nu bor med min man och mina två döttrar.

Träning- och utbildningsverksamhet
Min verksamhet består största delen utav träning i hoppning, markarbete i grupp eller enskild träning och utbildning av hästar och ponnys. Sen arbetar jag som sadeltekniker, jobbar med Amerigo sadlar och andra utvalda märken som håller kvallite och passform som är viktig för hästen och ryttaren för att ge dem den bästa förutsättningen att lyckas nå sitt mål.

Jag har min bas i Staffanstorp som ligger mellan Lund och Malmö i Skåne. Om du vill träna för mig så har jag träningar runt om i hela Skåne. Har även kunder i Sundsvall, Leksand, Gotland, Göteborg m fl platser runt om i Sverige som jag reser till. Säljer och förmedlar även ponnyer och hästar i alla åldrar.
Min träningsfilosofi
Det är viktigt att hålla en öppen dialog och en bra kommunikation med eleverna. Jag vill ge varje individ den träningen/utbildningen han eller hon oavsett vilken nivå ekipaget eller häst ponny befinner sig på.

En röd tråd i min tränings och utbildnings verksamhet är utbildnings skalan: Takt, Lösgjordhet, Kontakt/Stöd, Schwung, Rakriktning, Samling. Lägger också ner stor vikt på att gå igenom med elever deras utrustning så den är lämplig för just dom och det dom ska göra med sin häst eller ponny.

Inför varje säsong gå igenom med eleven vilka mål och riktlinjer vi tillsammans ska jobba efter under kommande säsong för att nå mål som är satta av eleven och mig som tränare.

Erfarenheter
Jag är utbildad B tränare i hoppning och har jobbat med att utbilda unghästar i egen regi sedan 2004 och innan det som anställd. Auktoriserad C tränare blev jag 2002 och 2009 tog jag steget vidare till att utbilda mig till B tränare. Jag har tävlat klasser till 145 cm och ridit olika unghäst championat. Tränat och utbildad hästar/ponnys & ryttare som har placerat sig i allt från 3 års test, talang Skåne till SM.

Jobbat med Amerigo sadlar sedan 2009. Själv har jag ridit i Amerigo sadlarna i sedan 2001 och har under den tiden lärt mig framför allt hur stor vikt sadel har på hästen. Det ser jag som en viktig del i dagliga arbetet med hästen. Under mina år som ryttare är det ett antal personer som har betytt mycket för min utveckling som ryttare och mina ponnyer och hästar som jag har haft under åren: Catharina Svanstedt, Rolf Wengelin, Nina Wengelin, Sten Lindgren, Emma Rosenqvist, KG Svensson och Hauke Luther.

AMERIGO sadlar
Jobbar med sadelinpassningar för Amerigo sadlar. Vill du ha hjälp med sadelinpassning så är du välkommen att kontakta mig. Hemsida för Amerigo kommer du till genom att klicka här
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018