Så blir du yrkesmässig tävlingsryttare i TDB

Svenska Ridsportförbundet kommer att erbjuda tävling för yrkesverksamma inom ridsporten. Förbundet avgör vem som kan bedriva yrkesmässig idrott inom förbundets verksamhetsområde. Här finns en guide över hur du ansöker om verifiering i TDB.

Den som godkänns kan anmäla sig till och tävla i klasser öppna för yrkesverksamma från och med 25 januari 2021.

Definition av yrkesmässig idrott

Ansökan i TDB ska användas av dem som uppfyller någon av de tre definitionerna (se länk ovan) som förbundsstyrelsen fastställt. Definitionerna rör ryttare/aktiva födda 2004 eller tidigare. Att ryttare uppfyller en av de tre definitionerna ska verifieras i TDB, Tävlingsdatabasen. Du ansöker i TDB och när du blivit godkänd kan du anmäla dig till tävling.

Yrkesmässig verksamhet

Följande anges som kriterier för yrkesmässig verksamhet anges på Ridsportförbundets hemsida;

1) Verifiering yrkesmässig verksamhet huvudsaklig sysselsättning
Yrkesverksam, född 2004 eller tidigare, ansöks och godkänns i TDB via en klickruta (kommer inom kort i TDB) i ryttarprofilen. Den yrkesmässiga verksamheten ska verifieras genom elektroniskt inskickande av dokument som visar:

1) F-skattsedel som visar yrkesmässig hästverksamhet baserat på SNI-kod, som beskriver den verksamhet företaget bedriver.
2) Anställningskontrakt som visar pågående anställning inom hästverksamhet
Svenska Ridsportförbundet ska godkänna yrkesverksam status för att den ska gälla.

Verifiering yrkesmässig verksamhet kvalad till 5*/4*-tävling
Yrkesverksam framgår av resultat i TDB och via en klickruta (kommer inom kort)  i TDB. Det är ryttarens ansvar att hålla reda på sin kvalifikation.

Verifiering yrkesmässig verksamhet landslagsgrupp
Yrkesverksam framgår av klickad ruta (kommer inom kort)  i TDB och/eller lista på ridsport.se. Svenska Ridsportförbundet utför registreringen.

Läs mera…

Fler nyheter

@

Ej aktiv på sistone