Snart ett vaccin klart mot kvarka – vågar du låta bli att vaccinera?

Om allt går som företaget Intervacc vill så kommer vi att ha ett vaccin, Strangvac, mot kvarka i slutet av detta år. Intervacc kommer i slutet av februari att lämna in ett underlag till EU:s organisation EMA för att få sitt vaccin godkänt.

Vilka stall inom ridsport, trav, ridskolor mm vågar låta bli att vaccinera sina hästar om detta vaccin godkänns? Kommer tränare, unghästutbildare att våga ta emot hästar som inte är vaccinerade?

Så vårt tips är att du håller ett öga på vad som händer med Intervacc och deras vaccin Strangvacc. I nedanstående filmer kan du ta del av lite mera information från Intevaccs Vd. Klicka på respektive bild och ta del av information om Intervacc.

 

Fler nyheter

Hela havet stormar i dansk ridsport

Det prisvinnande företaget Global Equestrian Group är skandaliserat, Blue Hors-stuteriet drar ner. Ett vanvårdsärende hos stuteri Viegård har skakat om Danmark. Det gungar rejält under

Läs mer »

Skymning över Flyinge, del 6

En fantastisk framtidssatsning menar vissa. En miljöskandal menar andra. Här kikar jag på turerna kring det omtalade – och avstannade – arenabygget mitt i Flyinge.

Läs mer »

@

Ej aktiv på sistone