Nu ska jag, Magdalena Regårdh, skriva av mig på TP:s blogg

Tankar och reflektioner från mig

Man har sagt att jag är bra på att skriva och uttrycker mig väl i ord. Just nu känns det inte riktigt så. Möjligen är det sant när jag skriver om något som jag tycker är viktigt eller roligt, men nu har jag blivit ombedd att skriva om mig själv istället och då kommer inte orden lika lätt.

Jag ska nämligen med någon form av regelbundenhet skriva lite under Tränarportalens flagga är det tänkt. Och nu är det meningen att jag ska presentera mej.  Mest blir det väl små sedelärande inlägg om saker som jag tror att andra tränare kanske känner igen sig i eller skulle vilja att deras elever förstod. Det börjar säkert lite allvarligt och pretentiöst men förhoppningsvis blir jag varm i kläderna efter ett par inlägg och blir lite underhållande också.

Kanske kommer det att handla en del om saker som jag lärt mig under åren och tror att andra elever skulle ha glädje av att tänka på förr hellre än senare. Jag är ju som många av oss fortfarande på båda sidorna. Jag är dels C-tränare i hoppning och försöker hitta bra sätt att dela med mig av det jag lärt mig till mina elever. Samtidigt är jag aktiv som tävlingsryttare och unghästutbildare och tar själv regelbundet hjälp med min egen ridning.

Som om det inte gav mig tillräckligt många möjligheter att bli utskälld är jag dessutom B-banbyggare och ideellt engagerad i Skånes Ridsportförbunds hoppkommitté. Jag sitter också i ledningsgruppen för Beridarprogrammet och har inget liv överhuvudtaget utanför sporten. Men det trivs jag ganska bra med.

Min tid inom ridsport och samarbete med mamma

Jag hade en väldigt framgångsrik ponnykarriär någon gång på stenåldern, eller sent 80-tal/tidigt 90-tal. Efter det bodde jag utomlands i 12 år. Två år i Tyskland och 10 år på östkusten i USA. Jag flyttade tillbaka till Sverige 2010 och har ett slags samarbete med min mamma där hon menar att hon sponsrar mig med hästar och jag menar att jag jobbar ideellt i hennes företag. På något sätt får vi det att fungera.

Jag har i alla fall fått möjlighet att rida Svår hoppning på ett par av hennes hästar och det finns fler fina unghästar med potential som hon kan behålla lite längre än om hon inte haft en egen ryttare. Affärsidén är småskalig uppfödning av hopphästar som jag sedan producerar och tävlar tills de går så bra att någon annan ser dem och vill ha dem. Mycket för att det är roligt, men vi lyckas tillräckligt väl för att det åtminstone ska gå runt och skatteverket håller sig nöjt.

Nu satsar jag igen

Vi har nyligen flyttat till en större gård med mer mark och eget ridhus. Där försvann det enda jag hade gemensamt med Nick Skelton, som faktiskt lyckades ta OS guld utan eget ridhus. Men även om jag tröstat mig med den gemenskapen många kalla höst- och vinterdagar de senaste åren är jag faktiskt inte ett dugg ledsen. Det ska bli väldigt skönt att kunna följa min egen träningsplan istället för vädrets.  Just nu njuter jag f ö av en klassisk skånsk vinter, som är mild nog att det går att sätta staket i slutet av December, och ser fram emot att den där lite sega och oinspirerade ”säsongen-är-över” känslan ska bytas ut mot Januaris förhoppningsfulla  ”Nytt år – nya möjligheter”!

Välkommen att kommentera

Som du ser nedan kan varje inlägg jag gör kommenteras, vilket du är välkommen att göra. Om du istället vill maila mig något kan du göra det på mregaardh@gmail.com.

Vi ses någonstans på banorna, i ridhusen eller på bloggen.

/Magdalena Regårdh

#rideordie

Fler nyheter

@

Ej aktiv på sistone