Unikt samarbete mellan Dunstan och Tränarportalen

Dunstan – ett entreprenörsföretag inom försäkringsbranschen

Vi på Tränarportalen har alltid älskat entreprenörer oavsett bransch. Men, när det dyker upp ett företag som tangerar vår bransch och erbjuder tjänster kopplat till hästvälfärden  – då tänder vi till.

Försäkringsbranschen är att betrakta som en oligopolisk marknad, dvs ett fåtal företag dominerar marknaden. När Dunstan nu sticker upp och erbjuder försäkringar inom hästbranschen som inkluderar vaccinering mot kvarka kan man inte annat än bli glad. Ett litet företag som förnyar och konkurrerar med de stora drakarna. Det första försäkringsbolag som tar detta initiativ.  Spännande, kul och imponerande.

Därför kontaktade Tränarportalen Dunstan

För snart två år sedan hade Tränarportalen och Dunstan sitt första möte. Då träffades Dunstans VD Stefan Fur och jag (Kella Norlander) för att diskutera våra företags arbete med hästvälfärden. Hur kan vi tillsammans arbeta för att utveckla den? Omgående såg vi områden som vi tillsammans kunde stärka hästvälfärden med. Kort sammanfattat är det följande;

   • Stoppa kvarkan – ett nytt vaccin hade godkänts hösten 2021 av EMA (Strangvac från företaget Intervacc). Världens enda vaccin mot kvarka.

   • Se till att etablerade och professionella tränare anlitas av uppfödare, hästägare och ryttare. På Tränarportalen finns det ca 900 etablerade och utbildade tränare att välja bland.
   •  

  Dunstan erbjuder försäkringspaket som inkluderar kvarkavaccinering

  Stefan Furs och mitt möte vid köksbordet hemma hos mig  initierade att det nu finns ett försäkringsbolag (Dunstan) som inkluderar vaccinering mot kvarka. Jag kan inte annat än känna mig mycket glad.

  Tre riksanlägningar som vaccinerar

  Sedan tidigare vaccinerar de tre riksanläggningarna Strömsholm, Flyinge och Wången mot kvarka. Det omfattar ca 200 hästar. På Wångens hemsida kna du läsa mera om denna vaccinering, klicka här. Deras vaccinationsprogram är följande;

    • A. Grundvaccinering

    • B. Vaccinering 21-56 dagar efter A-vaccinering

    • C. Vaccinering 90-180 dagar efter B-vaccinering

    • R. Revaccinering inom 365 dagar efter C-vaccinering
    •  

   Unikt samarbete mellan Dunstan och Tränarportalen

   Alla anslutna tränare som tecknar försäkring med Dunstan får 200 poäng  som välkommen ombord till Dunstan. Dunstan vill på detta sätt ytterligare visa på hur utbildning och kompetens skapar en ökad trygghet  för häst och ryttare. Att hitta en bra tränare på nära håll med rätt kompetens då är Tränarportalen.se  rätt väg säger Dunstan …

   Klicka på denna länk  för att få tillgång till Tränarportalens och Dunstans erbjudande. Ange i dina kontakter med Dunstan att du är ansluten som tränare på Tränarportalen.


   Fler nyheter

   Överben – så funkar det

   Ett överben är en påbyggnad av skelettet där det fått ett slag eller utsatts för extra påfrestning. Det kan förekomma både på unghästar och vuxna

   Läs mer »

   @

   Ej aktiv på sistone