Ellen Brunes


 • Gren & Nivå:

  Hoppning C, Fälttävlan C, Fälttävlan A

 • Verksam i län:

  Södermanlands län, Uppsala län, Östergötlands län

 • F-skatt & Försäkring:

  F-skatt, AnsvarsförsäkringKontakta tränaren

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  


Feedback från tränare på film du skickar

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  

 • Kontaktuppgifter

 • Om du vill ha större karta så klicka på Google i kartbilden.
 • Länk till Facebook-sida
 • Länk till Instagramkonto
 • Länk till Filmkanal
 • Presentation

 • Verksamhet

  Hästverksamheten bedrivs i företaget Stall Ellen Brunes på Lilla Hjällö, strax utanför Hjo. Ellens huvudverksamhet är utbildning och tävling av unghästar. Dessutom har Ellen även träningar och utbildning av ryttare samt avelsverksamhet i mindre omfattning.
  Anläggningen på Lilla Hjällö ger Ellen mycket goda möjligheter att utveckla sin verksamhet. Det är en anläggning som utgår från att både ryttare och hästar ska kunna erbjudas de bästa förutsättningarna.

  Anläggningen

  Lilla Hjällö ligger 16 km söder om Hjo och 55 km norr om Jönköping. På anläggningen finns stall med 21 boxar, ridhus, dressyr- och hoppbanor. Även en lösdrift finns för unghästarna. Stora fina kuperade hagar finns på sluttningen ner mot Vättern. Dessutom har anläggningen tillgång till en terrängbana på området.

  Meriterad internationell tävlingsryttare och tränare

  Ellen är C-tränare i Hoppning och Fälttävlan. Hon är även diplomerad Unghästutbildare. Internationellt meriterad i såväl svår hoppning som svår fälttävlan. Med Ellens erfarenhet och Lilla Hjällös anläggning får du tillgång till en av Sveriges främsta tränare av hästar och ryttare inom ridsport.
  Ellens största framgångar kom med hästen Indra, en egen uppfödning, som hon utbildade upp till svår klass med bl a två fjärdeplatser på SM 2000, vinster o placeringar i 150 hoppningar både nationellt och internationellt.
  Ellen har även tävlat upp till svår klass i fälttävlan med bl a en sjätte placering på SM, seger i sexårsbreeders och genomfört lång trestjärnig fälttävlan. Alla dessa framgångar har Ellen haft med hästar hon själv utbildat från grunden. Med hingsten Löjtnantshjärta (ägare Bråten Gård, Nina Karstensen) har Ellen vunnit Falsterbo Hunting två gånger. Ellen har även varit i final i Breeders samt i Falsterbo med unghästar hon haft i träning. Hon har även flera placeringar i 150-hoppning.

  Utbildning av hästar

  Ellen tar emot hästar för inridning, utbildning och tävling. Hon erbjuder omväxlande träning för hästarna med stor vikt på grundläggande markarbete. Förutom hoppning tävlar hon dressyr på flera av våra hästar upp till Msv nivå. Ellen har dessutom den unika möjligheten att använda terrängbana vid utbildning av unghästen.

  Träningar och kursverksamhet

  Ellen håller hoppträningar på Lilla Hjällö samt om så önskas även på andra anläggningar i Västergötland. Helgkurser anordnas också på förfrågan. Ellen har regelbundet weekendkurser på flera olika anläggningar. Några av dessa hålls i Norge där Ellen är en efterfrågad tränare.

   

 •  

Ellen Brunes

Profilbild för Ellen Brunes

@ellbru

Ej aktiv på sistone