Ulf Johansson


 • Gren & Nivå:

  Fälttävlan A

 • Verksam i län:

  I hela Sverige, Jämtlands län, Stockholms län

 • F-skatt & Försäkring:

  F-skatt, Ansvarsförsäkring


Kontakta tränaren

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  


Feedback från tränare på film du skickar

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  

 • Kontaktuppgifter

 • Om du vill ha större karta så klicka på Google i kartbilden.
 • http://cykloneventing.se/
 • Länk till Facebook-sida
 • Länk till Instagramkonto
 • Länk till Filmkanal
 • Presentation

 •  Cyklon Eventing AB

  Cyklon Eventing AB är ett företag som bedriver fältävlanskurser, hopp och fälttävlansträningar samt föredrag om den fysiska träningen för ryttare.Företaget grundades 1992 som ridskoleverksamhet men har sedan 1994 enbart haft kurser och träningar för privatryttare. Våra populära kurser i Leksand har vi arrangerat sedan 1995.

  Ulf Johansson. Ulf är auktoriserad A-tränare i fälttävlan och har mångårig erfarenhet av kurs och träningsverksamhet. Ulf har under flera år tillhört landslaget i fälttävlan och har bl a ridit VM, vunnit SM och NM. Ulf har även flera placeringar i internationell fälttävlan.

  Ulf har även haft flera coach uppdrag på landslagsnivå, det senaste var som coach åt Irlands Young riders lag på EM i Pardubiche-06. Han arbetade som headcoach för dem fram till och med EM i Blair Castle-07.

  Träningsfilosofi

  Ulf och hans personal vill ge de hästar och ryttare som ska börja med fälttävlan en bra start på terränghinder. Inte bara ryttaren ska inspireras, även hästen ska uppleva utmaningen på ett positivt sätt. När det gäller rutinerade ekipage, vill de ge dem möjlighet att arbeta med individuella svagheter och få dem att klara av hindertyper som har skapat problem vid träning eller tävling. Eller, att bara finslipa ridningen. Markarbetet och hoppningen är upplagda så att hästarna skall tänka rätt och positivt på terränghinder.

  Kurser

  Ulfs kurser är inriktade på Fälttävlan vilket innebär markarbete/dressyr, banhoppning samt terrängträning. Deltagarna delas in i grupper efter erfarenhet och kunskapsnivå. Ponnyer är välkomna till samtliga kurser. Vi vill ge de hästar och ryttare som ska börja med fälttävlan en bra start på terränghinder. Inte bara ryttaren ska inspireras, även hästen ska uppleva "utmaningen" på ett positivt sätt. När det gäller rutinerade ekipage, vill vi ge dem möjlighet att arbeta med individuella svagheter och få dem att klara av hindertyper som har skapat problem vid träning eller tävling, eller att bara finslipa ridningen. Markarbetet och hoppningen är upplagda så att hästarna skall tänka rätt och positivt på terränghinder.

  Träningar

  Jag har regelbundna träningar och kurser på olika platser och är ni intresserade av att pröva så kan ni ta kontakt med de personerna som håller i mina träningar, vill ni ordna egna kurser tar ni kontakt med mig direkt!

  Terrängträningar ordnas på Ryttarstadion regelbundet,  uppgifter om det finns på facebookssidan: Terrängträningar för Ulf Johansson på Ryttarstadion.

  Aktuella träningar

  Jag har regelbundna träningar och kurser på olika platser. Är ni intresserade av att pröva så kan ni ta kontakt med de personerna som håller i mina träningar (sen nedan) Vill ni ordna egna kurser tar ni kontakt med mig direkt.

  Terrängträningar kommer även att arrangeras regelbundet under vår och sommar. Uppgifter om det finns på facebookssidan: Terrängträningar för Ulf Johansson.

  Fysträning för ryttare.

  Det här är en del av träningen som är mycket intressant i och med att den är dåligt utvecklad och att det finns stora prestationshöjande effekter att göra som ryttare! Det här fick jag möjlighet att utveckla när jag gick på elittränarutbildningen på Bosön. Då började jag att arbeta med boken "Ryttare är idrottare" som utvecklades till att bli ett väldigt bra samarbete med ridsportförbundet. Boken är utgiven av SISU-idrottsböcker och kan beställas på www.idrottsbokhandeln.se. Jag har även varit med att ta fram testerna tillsammans med Richard Nilsson på SOK, som ska användas i olympiska kommitténs testprogram fysprofilen för först och främst de ryttare som är med i SOK:s topp och talangsatsning, men som även finns tillgänglig att användas av alla som är intresserade. Läs mer om detta på www.fysprofilen.se.

  Rent praktiskt så har vi under ett par år gjort fystester och givit träningsråd till de svenska Young Riders ryttarna i fälttävlan och även haft i ridsports-förbundets regi haft en helg på Bosön med introduktion i fysträning för fälttävlansjuniorerna. Arbetet med de Irländska Young Riders ryttarna kommer att fortsätta och där vi ska lägga upp en komplett planering framåt för både häst och ryttare.

  Om ni är intresserade att fördjupa er i det här ämnet så finns det möjlighet i mån av tid att Ulf kan komma till er klubb eller liknande och ha ett föredrag om fysträning och även visa på övningar och ge träningstips. Kontakta gärna Ulf för prisuppgifter på detta.

 •  

Ulf Johansson

Profilbild för Ulf Johansson

@ulfjoh

Aktiv 2 år, 9 månader sedan