E-G Haking


 • Gren & Nivå:

  Hoppning B

 • Verksam i län:

  Stockholms län

 • F-skatt & Försäkring:

  F-skatt, AnsvarsförsäkringKontakta tränaren

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  


Feedback från tränare på film du skickar

Om tränaren använder Tränarportalens app så bokar du träningar i appen. Ladda ner appen ”Tränarportalen” från App Store (iPhone) eller Google Play (Android).

 •  

 • Kontaktuppgifter

 • Om du vill ha större karta så klicka på Google i kartbilden.
 • http://www.haking.se/
 • Länk till Facebook-sida
 • Länk till Instagramkonto
 • Presentation

 • Bokning av träningar Vt 2024

  Rutiner för bokning och betalning av träningar VT 2024

  En fullständig beskrivning av hur det fungerar hittar du genom att klicka här.

  Dokumentet mailas även ut till alla som tränat för EG tidigare. Dokumentet läses bäst i dator (inte telefon) eller utskrivet.

  Träningar/terminsavgifter bokar du i TP-appen. Ladda ner "Tränarportalen"  från App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Fullständig info om bokning och betalning hittar du i TP-appen under resp träning.

  För att kunna boka träningar ska du registrera dig som "Utövare" på Tränarportalens hemsida (om du inte sedan tidigare är registrerad). Direktlänken för att registrera dig som "Utövare" är;

  https://staging.tranarportalen.se/utovare/

  Under Vt 2024 kommer jag att ha veckoträningar på följande anläggningar;

  • Lövhagen (Upplands Väsby)
  • Wiad (Grödinge)
  • Söderby gård (Vallentuna)

  På dessa anläggningar kan du anmäla/boka in dig på följande sätt;

  • Terminsabonnemang
  • Enstaka platser

  Enstaka platser kan inte garanteras någon säker plats i mina träningar. Det är endast om någon med terminsabonnemang inte kan delta vid något tillfälle eller att någon grupp inte är fulltecknad som du "tilldelas" en plats.

  Om någon med fast abonnemang inte kan delta på en träning är det den personens ansvar att kontakta en lämplig ersättare. Förteckning över personer som är intresserade av att "rycka in" mailas ut till alla som bokat terminsabonnemang. Ni gör även upp ekonomisk avseende avgift för deltagandet i en träning.

  Hur hittar du och anmäler dig till kurser och träningar jag erbjuder?

  1. Fast abonnemang på veckoträningar i TP-appen

  Jag bjuder inför varje termin in till terminsabonnemang  via mail till alla som tidigare tränat för mig. Jag prioriterar de som tidigare haft terminsabonnemang och tar in ytterligare personer i mån av plats. Priset/träning är billigare med terminsabonnemang än med bokning av Enstaka platser.

  2. Enstaka platser på veckoträningar (reserv)

  Om du endast är intresserad av att boka enstaka träningar får du förlita dig på att du blir erbjuden plats av någon med Fast abonnemang eller att det finns reservplatser i någon grupp. Du är endast garanterad plats om ditt namn finns intaget i en träningsgrupp. Om du endast finns intagen i en träning under  rubriken "Ej tilldelad" bland deltagare så är du inte tilldelad plats i grupp ännu.

  Kurser ( 1-och 2-dagars)

  Alla dessa kurser exponeras i TP-appen och det är där du anmäler dig. Markera gärna mig som "Favorit" i TP-appen. Det gör du genom att klicka på hjärtat intill bilden på mig på min Profilsida. Då kan jag även skicka sk "Push-notiser" till dig i TP-appen.

  Om du har frågor om hur du använder TP-appen kontaktar du Kella på Tränarportalen via sms till 070-233 54 80 eller via mail till Kella.

  Film till mig för granskning

  Skicka filmer via Whats Up till mig om du vill att jag skall granska och kommentera din ridning och /hästen.

  Pris; 350 kr / tillfälle.

  Instruktionsfilm för att boka träning i TP-appen

  Här nedan hittar du länk till filmer som visar;

  • Skapa en användare i TP-appen, klicka här
  • Uppdatera Profil i TP-appen innan du bokar din första träning, klicka här
  • Boka in dig på  Fast abonnemang i TP-appen, klicka här
  • Boka in dig på flera träningstillfällen i TP-appen, klicka här

  Har du frågor om att boka träningar i TP-appen kan du även kontakta Kella på Tränarportalen via mail till info@tranarportalen.se eller sms till 070-233 54 80.

  Presentation av E-G Haking

  Ett av mina mål med träningen är att tänja på ryttarens fysiska och mentala spärrar för att få ryttaren till ett mer idrottsligt tänkande med sin ridning, även om man inte tävlar.

  Varför ska vi begära att hästen ska utföra en prestation när vi inte själva orkar eller han rätt koncentration? Det är varje ryttares uppgift att hålla sin egen kondition uppe, detta är en given förutsättning.

  Efter 50 år som instruktör och tränare, så vet jag att det till mycket stor del är fråga om en mental inställning till sitt utövande i ridsporten. Därefter kommer ridteknik och hästmaterial.

  Något som präglat mig i alla år är ambitionen att vidareutveckla inlärningsmetoder för att optimera träningskvalitén och minimera fallgropar. Detta har jag grundat på mina egna erfarenheter, samt andras tränare inlärningsmetoder och filosofier.

  Min bakgrund

  Jag startade min ryttarbana på ridskola i Jakobsberg 1960. Det blev först egen ponnykarriär och sen tävlan på stor häst. Jag arbetade också som instruktör på ridskolan i Jakobsberg. Det är en av flera ridskolor i Stockholmsområdet där jag har varit verksam.

  På Strömsholms utbildade jag mig(i omgångar från 1970)till instruktör både för ponny och stor häst. Jag utbildade mig också till hästskötare på Flyinge hingstdepå, samt utbildning på veterinärhögskolan till hovslagare.

  Under sju års tid drev jag Jakobsbergs ridskola (sedermera Järfälla Ridcenter), som såldes 1985. Under denna tid tävlade jag också aktivt ett antal försäljningshästar och även andra hästar upp till internationell svår klass. Verksamheten bestod även av import och försäljning av hästar samt träningsverksamhet.

  Träningsverksamhet

  Under en åtta-års period av min träningsverksamhet fungerade jag som privat-tränare /coach till ett mindre antal ryttare där det ingick två-tre ggr träning i veckan, utvecklingssamtal, träningsupplägg och ett stort deltagande på tävlingsplatser i Sverige men även utomlands.

  På 90-talet började jag uppmärksamma hur viktig den mentala träningen var, tillsammans med den fysiska och sedan koppla ihop detta med statistik.

  Några av mina egna tränare har varit bl a K G Svensson, Jana Wannius. På dressyrsidan var det bl a Yngve Viebke, Tord BergmanOlsson. Redan 1980 tog jag Karsten Huck, tysk OS-medaljvinnare, till ridskolan i Jakobsberg i syfte att inspirera och tillföra annan träningsmetodik än den som var tillgänglig i Stockholmsområdet vid denna tid. Sedermera blev också Karsten Svensk förbundstränare under en period.

  En av de stora mentorerna för mig har varit Lars-Erik Sandler, idrottspsykolog på Bosön.

  Elittränarutbildning

  93-94 gick jag Elittränarutvecklingsprogrammet på Bosön. Där fick jag upp intresset för hur andra idrotter löser sina träningsupplägg utifrån sina förutsättningar. Jag fick också aktivt vara med när de coachade sina elitidrottare som gav mersmak till att genomlysa ridsporten från andra synvinklar.

  94-95 gjordes ett utvecklingsprojekt med Tinne Wilhelmsson med support från Sveriges olympiska kommitté och centrum för prestationsutveckling (CPU)”Ryttare i balans”. Ett av syftena var att försöka mäta vad som innebär ”ryttarkänsla” och om fysisk träning förbättrar ridningen.

  En annan studie som jag har gjort är att av 5000 starter , på hälften stor häst och hälften ponny, konstaterades att 73% av alla rivningar och stopp kommer i högervarv på medelsvår nivå.

  Filmer med E-G:s träningstips

 •  

E-G Haking

Profilbild för E-G Haking

@eghak

Aktiv 7 timmar, 22 minuter sedan